Tuesday, November 30, 2010

pepagi kena hantar ke rumah babysitter

lena anak ibu tido.. cian Rashveen... hari-hari kena angkat pukul 5.55 pagi untuk dihantar ke rumah babysitter.

hantar awal pagi, balik lewat petang.... rutin harian seorang ibu yang bekerja... kadang teringin nak jadi suri rumah sepenuhmasa, apakan daya....

gaya  Rashveen tido dalam kereta... hihihi...
dia ni jenis tak suka selimut.... sejuk camner pun, kalau letak selimut kat badan dia, sekejap je terus dia cabut...

bantal biru tu favourite dia.. suka sangat colour biru.. selipar yang dia pilih pun colour biru....
bantal shell tu dapat semasa servis kereta raya lalu...
boleh buka dan jadikan selimut..
nak letak kat seat belakang... tp tak larat nak angkat... sakit belakang... sekarang Rashveen dah berat... yer lah.. dah 3 tahun dah...

letak kat depan mudah sket nak angkat....
merengkok tido... sejuk sket walau bukak aircond no. 1 je...  sebenarnya ibu dia yang panas... kalut pepagi buta nak kejar bas... nak wat susu lagi, tukar pampers lagi, nak gi rendam botol susu lagi... fuhhh.... berpeluh pepagi... kalau waktu subuh masuk awal, oke sket.. tp kalau sebaliknya tu, memang solat depan pintu ler... bentang sejadah, solat, dammm!!! tutup pintu terus ngaummmm... kereta meninggalkan perkarangan rumah yg penuh ngan dedaun kecil... maklumler... seminggu sekali jer aq sapu...
sedapnya tido anak ibu....
dah besar jadilah orang yang berguna pada agama nak....

sekarang sebelum tido banyak mengomel... hihihi.... siap joget lagi atas katil... ibu dah tak terlayan... ngantuk dah tak leh bukak mata... Rashveen lak tak nak tido... tension betul....

ni anak ibu... suka kiss ibu... suka sangat tengok cd Thomas & Friends... suka ngan train... rasanya dah lebih 10 set dia kumpul.. tp semua dah tak complete... tercabut itu ini.. setengah hari jer elok kat tangan tp lepas tu, wassalam jer laa...

hihihi... cayang anak ibu.. muah... muah...muahsss...


No comments:

Post a Comment