Friday, December 20, 2013

Pemeriksaan percuma mata di UKM

As salam dan salam ceria untuk kawan2 semua :-)...

tak tahu nak mula camner... veen tengah sakit kepala... pulak tu nak kena karang benda yang sama untuk kali kedua plak.. so bored...

2 ari lepas dah siap karang tetiba waktu 'send' phone veen jadi 'hang'.... geram je...

tak pe.. hari ni veen ada semangat sket nak mengarang...

tiap tahun seperti biasa veen akan pergi buat pemeriksaan mata di klinik mata UKM Raja Muda Abdul Aziz... dan ianya PERCUMA... oh pehlesss... mana ada percuma lagi sekrang ni???? haaa... klinik ni sememangnya percuma... tu yang veen shuke tuuu... ahaksss..

opsss... ada sebabnya lagi veen suka gi sana... walaupun student yg check mata kita n kita ni ibarat ujikaji dorang (apa salahnya tolong dorang wat case study kan?) tapi supervisor akan sedia memberi tunjuk ajar kat dorang.. jangan risau... dorang tersilap bagi power mata ke apa.... at the end supervisor akan memberi nasihat dan pemantauan..

biasa kalau kita gi check mata kat kedai dorang akan bg power yg lebih (salah satu strategi dorang spy mata korang lagi rabun.. ermmm. teori sendiri).. dan mata rasa tak selesa mula2 pakai spek kan?
tapi kat sini korang boleh dapat jumlah kerabunan yang lebih tepat... (accurate) bila wat spek tu rasa selesa je... tak rasa senak mata atau pening kepala..

dorang gak akan periksa kesihatan mata, kekeringan mata dan sarap belakang mata,, which is kalau ada sebarang salur darah pecah kat belakang mata tu dapatlah tahu... (biasanya kes ni untuk penyakit darah tinggi) P/s: kalu info tak tepat tolong betulkan ye :-)

last skali sebenarnya veen buat RGP lens kat sana... order kat deme RM180 untuk satu means kalu sepasang kalilah dengan 2 ye... hihihi

kebaikan RGP lens ni pandangan lagi sharp... oksigen dalam mata cukup dan dia tak absorb kekotoran sbb dia keras... dan ianya cukup tahan... lebih kurang 2 tahun gitu... aaa.. jimat per...
kat bawah veen attach pic klinik optometri UKM (area chowkit).. dah cantik dan besar.. bersih pulak tu... baru renovation n nampak kelasss gitu..

kalu anak mengalami masalah kerabunan mata veen cadangkan ibu2 pergi check disana.. dapatkan power mata yang tepat dan cermin mata ada dijual disana dengan harga yang murah :-)

opss.. sebelum lupa korang kena wat appointment dulu di talian 03-92897499/7600


No comments:

Post a Comment