Tuesday, November 1, 2011

train lagi.......

 2/11/2011 (Rabu)

ni train yang ke ..... ntahler yg ke berapa puluh... huhuhu
sket-sket nak train... gi pasar malam asalnya nak beli buah epal jer (kegemaran isa rahveen), tp train jugak yg dicari... nampak buku train... pun dirembatnya juga... ermm... kalau ujung bulan janganler nak gi pasar malam... rabak duit ibu.... silap aribulan, ibu kena puasa.... isk..isk... tak per, ibu leh diet sket... (motivasi diri sendiri)

Melalut ler plak... train ini isa rashveen beli kat Jaya Jusco Melaka... konon nak beli buku train, masuk kedai buku Popular, tp tak jumpa buka train yg dia berkenan... so dia keluar ngan tangan kosong jer...
Alih-alih dia lalu kat kedai mainan, tersangkut kat situ... ada plak train kat situ... rega dia RM26 jer... fuhhh... berpeluh ibu...

Train ni pakai 2 biji bateri
Biasanya Isa Rashveen akan biarkan train berjalan sampai sehari suntuk... kenapa? tak percaya?

2 biji bateri everyday leh tahan dalam 2 hari...
Dia tak bagi off train dia.. suka sangat dia dengar bunyi train... bingit telinga kita ni.. bila off dia membebel dan gi 'on' semula... tak larat betul nak layan dia ni.. huhuhu...

Sekarang kalau gi Jusco Seremban, dia meluru ke MPH..... suka gak belek buku train kat sana... style dia dok atas lantai sambil belek buku... hehehe...

Kalau dia berkenan baru leh beli... kalau tak berkenan, dia akan cakap"mahal lah ibu...."
Pandai betul budak sekarang ni..." pandai ambik hati ibu ye...
Tapi saya seronok sbb dia dah mula mendekatkan diri dengan buku.. walaupun buku thomas and friends atau apa saja yg ada lukisan train, dia akan baca ikut ayat sendiri... kelakar sungguh... panjang lak cerita dia dengan bahasa tersendiri...
cuma... bila buat colouring.... ermmm...bila kita hulurkan colour pencil kat dia, dia akan hulurkan balik kat kita... "bu... wat colour...."
Sebelah tu sebenarnya Isa Rashveen tengah tidur...

susah benar dia hari minggu tidur tengahari kecuali bila penat atau ngantuk sesangat sangat... ni tertidur depan tv sebab ngantuk sangat....
Kadang bila suruh tidur tak nak, bila naik kereta nak gi window shopping, tak sampai 5 minit kereta bergerak, dia dah tidur... terpaksa la patah balik... huhuhu...

No comments:

Post a Comment