Wednesday, April 6, 2011

handphoneku tenggelam dalam baldi....

ni lah dia handphone yang dah aruah pada awal bulan 2/2011 (balik kg sampena raya cina)... dalam baldi kat kampung... huhuhuh...
Veen letak handphone ni atas radio, ntah makhluk mana yang ambik... (sorang pom tak ngaku....) kat rumah mak di kampung tu ada 2 orang budak kecik yang encem.... hihihi... sepupu sepapan Isa Rashveen ler ni..
Time Veen mandi, bunyi bising mak si pail (adik Veen) ni mencari handphone... bila kluar bilik air... Veen nampak bebudak bertiga ni keliling baldi.. aik.. apa bebudak ni buat? heran gak... tp Veen wat derk jew... cuma sound kat mak derang ni, suh gi tengok apa bebudak ni buat dalam bilik air satu lagi...
pastu dengar adik Veen menjerit....
hohohoooo... oh tidakkkk... handphoneku dalam baldi yg berisi air......
Gi hantar kedai tp tak leh nak wat per dah... tokei kata kalau repair pun mungkin tak berbaloi, takut nanti rosak lagi sebab kat dalam tu dah berkarat... Veen rasa handphone berkarat sebab dulu Rashveen suka masukkan dalam mulut.... kenangan gigi pertama yg tumbuh ada kat handphone tu... dia gigit phone tu... tinggal kesan calar....
Dalam seminggu lebih gak ler baru Veen dapatkan handphone baru.. nak beli secondhand rasanya tak berbaloi sebab mahal gak harganya... So Veen sambar Sony Ericson Elm... dapatlah dalam RM470 kat Tesco Seremban setelah adegan tawar menawar berlaku separuh hari.  Kering tekak ni weiii.....
Tapi sekarang Rashveen control telefon ni kalau dia kat rumah.. main game dan tgk video train feberet dia... huhuhuhu.. siapa call elok jer dia akan putuskan talian... kalau sms masuk, biasanya kat tempat keje baru Veen akan check semula sms atau call yang masuk waktu malam...

No comments:

Post a Comment