Friday, November 11, 2011

pyjamas n spender thomas

 Pyjamas ni baru sampai hari Jumaat 11/11/2011... Beli kat mudah.com RM26 selepas diskaun... saya suka mintak diskaun... terimakasih babybranded. 
Sekarang B aka Isa Rashveen sudah pandai bergaya... malam dah tak nak pakai baju tidur lagi dah... nak pakai baju cantik2... hihihi...
Dia akan pilih sendiri nak pakai baju apa.. kadang tshirt thomas dipadankan dengan seluar 3 half quarter.. secara peribadi saya suka beli seluar 3 half quarter sebab nampak kemas bagi budak lelaki yang lasak especially Muhammad Isa Rashveen yg aktif..
kadang sambil releks tgk tv, dia ke dapaur ambil periuk, masukkan segala mak nenek thomas dia tu, suh kita kacau ngan sudip.. ala-ala buat kek...

Bila B tgk baju thomas, menjerit kesukaan sambil bgtau cantiknya baju...... "tima kasih ibu... sayang ibu... muahsss..." gembira terima ucapan dari anak... hihii
B terus pakai (tak sempat nak basuhpun baju) dan pagi esoknya tak nak mandi... terpaksa pujuk.. tengahari baru gi mandi... kihkihkih... penangan baju baru thomas..

Sebenarnya susah nak cari baju tidur thomas... kadang terlampau mahal... takkan nak beli baju tidur sampai RM40kan? rasanya tak perlu semahal itu... budak2 cepat membesar.... membazir rasanya.....
Ini pun salah satu usaha agar dia pakai baju tidur waktu malam... sebab B jenis tak suka pakai selimut, takut dia sejuk dada kena kipas sepanjang malam on. 



Jumat ritu (11/11/2011) temankan kawan gi masjid jamek... tetiba tersinggah kat Madras Store, berdekatan ngan Semua House.... lalu terbeli satu set seluar dalam thomas RM12.90... beli size 5-6 tapi rupanya agak kecik ukurannya... satu set ada 3 helai dalam satu begi, tp kedai dah ikat zip beg tu... jadi tak leh tengok ukuran sebenar seluar dalam tu... bila balik rumah rupanya size agak kecik tp masih boleh pakai lagi...
ermmm... nanti kena beli size 7 kot....
Lukisan thomas agak berserabut tp apa B kesah? asalkan ada gambar thomas... hihiihi

No comments:

Post a Comment